top of page
  • Seb Kouyoumjian

Permission Obtained for ‘Superhouse’ Extensions in Solihull

We have recently designed and secured planning permission for a series of renovations and extensions to transform a detached house on Rumbush Lane, Solihull into a modern family home. The full decision can be found on Solihull Council's website.


The existing house is an early 20th century brick and render cottage with a series of poorly designed and built modern extensions. Despite being a reasonable size, it is both dark and warren-like inside, and its external appearance lacks presence on the street.


Our clients, a young, growing family, acquired the house with the desire to turn it into a family home with lots of room to grow, and host large family gatherings. Our solution was to design a number of rear and side extensions, alter the roof to create second floor accommodation, and change the windows and features on the front elevation. The result is a more symmetrical ‘main house’ with traditional frontage, and contemporary but sympathetic rear, with a large family room with expansive views of the rear garden (and excellent access to daylight). In all, the extended and renovated house will have seven bedrooms, plus study, utility room, show kitchen (and a second working kitchen), and a large family room.


The application was approved with no design changes requested by Solihull Council, and with no conditions needing to be discharged before construction can start. We are now really looking forward to delivering our clients’ dream home.



A 3D visualisation of the rear of the house with the proposed side, rear, and roof extensions

A view of the current front elevation of the house

46 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page